Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم اسلام‌دوست مسئول برگزاری نمایشگاه اینفوگرافیک حقوق بشر آمریکایی از جای خالی مبحث اینفوگرافیک در سرفصل‌های دانشگاهی رشته گرافیک می‌گوید. ۰۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۴ فرهنگی موسیقی و تجسمی نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مریم اسلام‌دوست مدیر گروه رشته گرافیک دانشگاه رسام البرز در حاشیه افتتاح نمایشگاه اینفوگرافیک حقوق بشر آمریکایی در حوزه هنری گفت: این نمایشگاه شامل 20 اثر از 14 هنرمند است که همگی دانشجویان دانشگاه رسام البرز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر آثار پیش از این در کتاب سومین جشنواره حقوق بشر آمریکایی نیز به چاپ رسیده‌اند. 

نیشخند هنرمندان جوان به حقوق بشر آمریکایی+ عکس

 

وی افزود: آثاری که در این نمایشگاه مشاهده می‌کنید، حاصل یک ورکشاپ با محوریت حقوق بشر آمریکایی است که به سومین جشنواره بین‌المللی حقوق بشر ارسال شد. نمونه آثاری که در این نمایشگاه به نمایش درآمده، کارهای منتخب این جشنواره است. طراحی آثار موجود نیز حدودا یک ماه به طول انجامید. 

این استاد دانشگاه ادامه داد: موضوع آثار موجود در این نمایشگاه از دغدغه‌های که بچه‌ها داشتند، نشأت گرفت و اطلاعات موجود در آثار را از مجموعه کتاب‌های مستندی که توسط حوزه هنری در اختیارمان قرار گرفت، استخراج کردیم. در ادامه سعی کردیم با توجه به عناصر ساده تصویری و پیکتوگرام‌هایی که زبان بین‌المللی دارند، گرافیک را با نوشتار ترکیب کنیم و نمودارهایی که زبان تصویر و نوشتار را ساده‌تر می‌کنند در قالب یک چیدمان گرافیکی صورت‌بندی شوند تا بتوانند پیامشان را در کوتاه‌ترین زمان به مخاطب ارائه کنند. 

اسلام‌دوست تصریح کرد: ما چندان بچه‌ها را ترغیب نکردیم که برای جمع‌آوری اطلاعات اینفوگرافیک‌هایشان از منابع اینترنتی استفاده کنند؛ چراکه نمی‌خواستیم صحت و سقم اطلاعات موجود در آثار مخدوش باشد. همچنین تلاش کردیم نوشته‌ها  خلاصه باشند تا پیام هر اثر به نحو شایسته به مخاطب القا شود. 

مدیر گروه رشته گرافیک دانشگاه رسام البرز افزود: اینفوگرافیک از جمله بخش‌های به‌روز گرافیک است که خاصیت تازگی دارد. اما از آنجاکه اینفوگرافیک در سرفصل‌های دانشگاهی رشته گرافیک وجود ندارد و طبعیتا در دانشگاه‌ها نیز تدریس نمی‌شود، دانشش آن‌گونه که باید فراگیر نشده است و هنوز هنرمندان گرافیست زیادی به سمت خلق اثر در این شاخه هنری سوق پیدا نکرده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به بداعت قالب اینفوگرافیک به عنوان یک شاخه تازه در هنر گرافیک،  این ضرورت وجود دارد که با نگاهی جدی، حرفه‌ای‌ و تخصصی‌تر با آن مواجه شویم. یکی از بسترهایی که می‌تواند منجر به ایجاد این نگاه شود، حضور این سرفصل درسی در میان سرفصل‌های دانشگاهی رشته گرافیک است. متاسفانه اکنون با توجه به روزآمد شدن سرفصل‌های رشته گرافیک، هنوز اینفوگرافیک به این سرفصل‌های روزآمده شده اضافه نشده است و جای خالی این عنوان درسی در سرفصل‌های کنونی رشته گرافیک احساس می‌شود.

اسلام‌دوست اضافه کرد: معضل کنونی ما به عدم شناخت این شاخه هنری در جامعه هنری بازمی‌گردد. با توجه به زمینه‌ها و ظرفیت‌های بالقوه‌ای که اینفوگرافیک در حوزه پیام‌رسانی دارد، جای کار بسیاری در آن وجود دارد که می‌توان با برگزاری نشست‌های تخصصی درباره آن، ظرفیت‌های مغفولش را شناسایی و شناساند.

وی افزود: با توجه به مشغله‌های کنونی مخاطبان در زندگی روزمره‌شان، ممکن است آنگونه که باید نتوانند برای دریافت اطلاعات زمان بگذارند. اینفوگرافیک این ظرفیت را به وجود می‌آورد که بتوانیم  انبوهی از اطلاعات مهم را برای مخاطب دسته‌بندی،‌ساده‌سازی و در قالب‌های جذاب گرافیکی قابل ارائه کنیم. 

مدیر گروه رشته گرافیک دانشگاه رسام البرز خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم لازم است ارتباط بین دانشگاه، همایش‌ها و جشنواره‌های مرتبطی که در کشور برگزار می‌شود، تقویت شود. سالانه اتفاقات هنری زیادی در کشور رخ می‌دهد اما در بسیاری از مواقع تنها افراد محدود و مشخصی از برپایی آن باخبر می‌شوند. از این رو ضروری است ارتباط میان دانشگاه‌های هنری با جشنواره‌های هنری کشور تقویت شود؛ چراکه می‌تواند اعتماد به نفس دانشجویان را برای شرکت در جشنواره‌های هنری بین‌المللی نیز افزایش دهد. 

پوستر «خلیج امنیت، خلیج غرور، خلیج فارس» منتشر شد«عماد ملت» منتشر شد+پوسترپوستر جدید خانه طراحان به مناسبت ولادت امام رضا(ع)

 

انتهای پیام/

R1527/P/S4,40/CT3 واژه های کاربردی مرتبط گرافیک مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گرافیک مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گرافیک مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۳۹۴۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند

به گزارش خبرنگار مهر، فرح حدیب ظهر دوشنبه در همایش افق تحول دانشگاه، اجلاسیه گروه کشوری معماری و شهرسازی در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد شاهرود با بیان اینکه دانشگاه نباید خود را از مسائل کشور جدا ببیند، تاکید کرد: مسائل کشور، چالش‌ها برای دانشگاه، می‌بایست مسائل حقیقی، واقعی و اصلی باشد.

وی با بیان اینکه تربیت فرهنگی، اخلاقی و هویتی دانشجویان از جمله دیگر مسائل مهم در نظام دانشگاهی کشورمان است، افزود: فراتر از مسئله تعلیم، باید تربیت با جهت گیری معنوی و اخلاقی و تلطیف روحی در کنار دمیدن روح احساس هویت در مجموعه جوان دانشجو از دیگر رسالت‌های دانشگاهی است که آن را دنبال می‌کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه اعضای هیأت علمی دانشگاه آزادهای کشور سه دسته هستند گروهی هیأت علمی پیوسته هستند گروهی هیأت علمی وابسته و گروه دیگر مدرس یارها هستند که تحولی در حوزه کارکرد استاد و دانشگاه و دانشجو را دنبال می‌کنیم، تاکید کرد: در واقع ما دانشگاه را در سند تحولی جدید دانشگاه آزاد به عنوان سکوی دانایی می‌دانیم.

حدیب گفت: تحولی که دنبال می‌کنیم، حرکت از دانشگاه مدرک گرا که استاد بر اساس تعداد مقاله ارزیابی شود و دانشجو هم علاقمند به گرفتن مدرک باشد به سمت دانشگاه تعاملی یاد دهی، یادگیری، ارزش آفرین، دانایی و توانایی است.

وی با بیان اینکه گروه‌های معماری و شهرسازی به واسطه اینکه در سبک زندگی مردم تأثیرگذار هستند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند، گفت: برای اینکه بتوانیم تأثیر فرهنگ ساز دانشگاه را داشته باشیم تلاش داریم که تعامل بین استاد به عنوان رابط با دانشجویان، گروه‌ها و دانشکدگان را تقویت کنیم.

مدیرگروه کشوری گردشگری و میراث با بیان اینکه ۸۷۶ هیأت علمی در رشته معماری و شهرسازی در دانشگاه آزاد کشور مشغول به تدریس و فعالیت علمی هستند، تاکید کرد: ۱۹۲ دانشگاه آزاد کشور رشته معماری و شهرسازی را دارد و در این رشته‌ها ۴۸ هزار دانشجو تحصیل می‌کنند همچنین سرانه هیأت علمی به دانشجویان ما در رشته معماری و شهرسازی ۵۶ نفر به یک عضو هیأت علمی است.

حدیب با بیان اینکه ۴۲ درصد اساتید معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد کشور خانم و مابقی آقایان هستند، تاکید کرد: رشته معماری و شهرسازی دانشگاه آزاد در کشور، دارای شش استاد تمام، ۲۲ دانشیار و ۴۶۸ استاد یار است.

وی با بیان اینکه در گروه کشوری گردشگری و میراث دانشگاه آزاد مجلات بسیار خوبی نیز به لحاظ علمی داریم، تاکید کرد: ۱۴ مجله امروز در این رشته‌ها فعال هستند که از بین آنها چهار مورد مرتبط با علمی، پژوهشی وزارت علوم و مقالات آی اس سی هم می‌شوند و هشت مورد دیگر هم گرید آ دانشگاه آزاد را دارند و دانشجویان دکترای ما می‌توانند برای پیش دفاع‌ها و گرفتن مجوز دفاع از آنها استفاده کنند.

کد خبر 6098438

دیگر خبرها

  • دانشگاه‌ها از مسائل کشور جدا نشوند
  • چاپ کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد یادگار امام در انتشارات علمی و دانشگاهی
  • آزارهای جنسی در هالیوود + موشن گرافیک
  • استقبال دانشجویان و جای خالی مسئولین در اولین روز جشنواره «تیتر ۱۳» + فیلم
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد