Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@19:47:24 GMT

رونق بازار کسب و کار به کمک گرافیک

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۰۸۴۳

رونق بازار کسب و کار به کمک گرافیک

با این وصف نقش و جایگاه گرافیک در جامعه امروز به عنوان شاخه‌ای از هنر که علاوه بر جنبه‌های کاربردی گسترده، ارتباط تنگاتنگی نیز با عنصر خلاقیت دارد، غیر قابل انکار است.  بنابراین برنامه‌ریزی برای متقاضیان ورود به این عرصه برای جهت دادن استعدادها و پرورش ایده‌های خلاقانه آنها، از همان دوره‌های آغازین تحصیلی و پایه ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که با توجه به تقاضای روزافزون دانش‌آموزان و دانشجویان برای ثبت‌نام و ادامه تحصیل در این رشته اهمیت مضاعفی می‌یابد.

اهمیت خلاقیت در رشته گرافیک

مدرس دانشگاه و پیشکسوت رشته گرافیک با تاکید بر اهمیت و لزوم تقویت نگاه خلاقانه در دانشجویان این رشته می‌گوید: گرافیک را بیشتر به عنوان یک رسانه می‌شناسم که کارکرد آن انتقال پیام است؛ هرچند می‌تواند مفاهیم فرهنگی را نیز دربربگیرد. «عباس علیزاده» ادامه می‌دهد: اگر هنرجویی در این عرصه از خلاقیت برخوردار باشد و بتواند کار خود را با ایده‌های جالب همراه کند، اثری هنرمندانه ارائه کرده است. علاوه بر این یک هنرمند فعال در عرصه گرافیک باید دارای هوش بالا و معلومات بسیاری در زمینه‌های فرهنگی و اجتماعی باشد.

وی با اشاره به جایگاه هنر گرافیک در البرز اضافه می‌کند: در جلساتی که در مورد گرافیک در استان برگزار می‌شود، دانشجویان حضور رضایت‌بخشی دارند و اشتیاق بسیاری در آنها می‌بینم. امیدوارم که این استقبال نه‌تنها در البرز، بلکه در کل جامعه گسترش یابد؛ زیرا سواد تصویری و شکلی در جامعه ما در حد مطلوبی نیست. علیزاده می‌گوید: با توجه بیشتر به موضوع گرافیک، نگاه جامعه می‌تواند به این قضیه عمیق‌تر شود تا بر این اساس بتوانیم فهم زیبایی‌شناسی اشکال را نیز برای نسل‌های آینده به جا بگذاریم. هم‌اکنون مشکل بسیاری از گرافیست‌ها این است که ایده‌های گوناگونی در ذهن ندارند. این در حالی است که برخورداری از ایده و فکر خام یکی از ضروریات این رشته است و در مقابل فقدان خلاقیت به ایجاد مشکل منتهی می‌شود.

این مدرس باتجربه گرافیک ادامه می‌دهد: هم‌اکنون یکی از دغدغه‌های موجود این است که در دانشگاه‌ها نیز به دلیل مشاهدات ناکافی، میزان اندک مطالعه و عدم سرکشی به کتاب‌های تصویری نوعی فقر ذهنی به وجود آمده است. با سرزدن به موزه‌ها، نگاه کردن به کتاب‌های تصویری و به طور کلی تمرین خوب دیدن، می‌توانیم این وضعیت را بهبود ببخشیم.

هدایت گرافیست‌ها در مسیر صحیح

دیگر مدرس دانشگاه و مدیر هنرستان هنرهای زیبای کرج می‌گوید: گرافیک رشته جذابی است، اما افرادی که جذب این رشته می‌شوند شناخت درستی از آن ندارند و از طرفی دانشجویانی که در این رشته به تحصیل مشغولند در مسیر درستی هدایت نمی‌شوند. «سجاد فروغی» ادامه می‌دهد: یکی از ایرادات اصلی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که سیستم انتخاب مدرسان پایه درستی ندارد و من معتقدم که صرف داشتن مدرک کارشناسی ارشد ملاک خوبی برای تدریس نیست، بلکه سوابق کاری و فعالیت‌های حرفه‌ای است که تعیین می‌کند چه کسی صلاحیت تدریس را دارد.

وی اضافه می‌کند: در سال‌های گذشته رشته گرافیک به اندازه کافی شناخته‌شده نبود و به‌ندرت پیش می‌آمد که فردی با این رشته آشنایی داشته باشد؛ اما با تغییراتی که انجام شد، این روزها گرافیک به یک رشته همه‌گیر و پرطرفدار تبدیل شده است. از طرفی به موازات صنعتی شدن و پیشرفت تجارت، گرافیک که ابزار معرفی محصول است، نیز رشد پیدا کرده و می‌تواند موجب رونق بازار کسب و کار شود.

فروغی می‌گوید: جذابیت‌های این رشته موجب شده تا متقاضیان زیادی به ادامه تحصیل در آن گرایش پیدا کنند و همان‌طور که در دانشگاه‌ها و مدارس زیادی به تدریس این رشته پرداخته می‌شود، تعداد خروجی فارغ‌التحصیلان این رشته نیز بسیار بالا باشد. اما با این همه معتقدم که اگر متقاضیان این رشته به صورت جدی به آن نگاه کنند و هدفمند وارد این عرصه شوند، بدون شک به موفقیت می‌رسند؛ زیرا یک بخش گرافیک در ارتباط با صنعت و تجارت و بخش دیگر آن فرهنگی است و نیاز فرهنگی به این رشته بالاست.  

وی عنوان می‌کند: اکنون مهم‌ترین معضل در این رشته کپی‌برداری از آثار بزرگان گرافیک است. معتقدم که اگر دانش‌آموزان از همان ابتدای ورود به این رشته از آثار بزرگان گرافیک فقط به عنوان یک راهنما استفاده کنند، ما دیگر با معضلی به نام کپی‌برداری در این ابعاد گسترده روبه‌رو نمی‌شویم. این فعال و مدرس گرافیک با اشاره به ظرفیت‌های البرز در جذب نیروی فارغ‌التحصیل گرافیک به بازار کار این رشته می‌گوید: می‌توان گفت با توجه به وضعیت رو به رشد کرج در ابعاد مختلف، بخش زیادی از فارغ‌التحصیلان در آینده امکان وارد شدن به بازار کار را دارند، اما این ظرفیت‌ها هنوز به فعلیت نرسیده‌اند. به نظر من ظرفیت‌های کرج در این زمینه به اندازه‌ای بالاست که می‌توان انجمن‌های بیشتری در زمینه گرافیک تاسیس کرد. همه این مسائل نیازمند این است که مسئولان نیز دید خود را به هنر شهری ارتقا دهند.

ضرورت افزایش برپایی نمایشگاه‌ها

یکی از دانشجویان البرزی رشته گرافیک می‌گوید: گرافیک رشته‌ای است که ۵۰ درصد آن هنر و ۵۰ درصد دیگر آن دربرگیرنده موضوعاتی همچون بازرگانی، صنعت، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی است. می‌توان گفت این رشته به‌شدت با مخاطب درگیر است و کسی که کار گرافیک انجام می‌دهد باید شناخت خوبی از جامعه، مردم و قشری که برای آنها کار می‌کند داشته باشد.

«مریم عزیزی» با اشاره به کمبودها و مشکلاتی که هنرمندان این رشته در البرز با آن روبه‌رو هستند، ادامه می‌دهد: نزدیکی کرج به پایتخت نتایج نامطلوبی دربرداشته است، زیرا همه نمایشگاه‌ها و مراکز هنری در تهران متمرکز شده‌اند و درنتیجه هنرمندان کرج بیشتر برای شرکت در رویدادهای هنری و نمایشگاه‌های تهران تمایل نشان می‌دهند. وی اضافه می‌کند: این شرایط محدودیت‌هایی را برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که در رشته گرافیک تحصیل می‌کنند ایجاد کرده؛ زیرا ما نیاز داریم که به صورت مداوم از نمایشگاه‌ها و آثار گرافیست‌های مختلف باخبر شویم. فراهم نبودن زمینه این موضوع نیز مانع ارتقای دید هنری و شکوفایی استعدادهای گرافیست‌های جوان استان می‌شود. در نتیجه فارغ‌التحصیلان برای ورود به بازار کار در رشته گرافیک با مشکل روبه‌رو می‌شوند.

کد خبر 455065 برچسب‌ها استان البرز گرافیک و گرافیست

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گرافیک رشته گرافیک البرز استان البرز گرافیک و گرافیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۰۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی

مهدی توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد ظرفیت مهم توسعه و رونق اقتصادی در جنوب استان خراسان رضوی و شمال استان خراسان جنوبی را دارا است.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این فرودگاه بستری برای حمل‌ و نقل هوایی و جابجایی مسافر در ۱۵ شهر پیرامونی آن فراهم آمده است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اظهار کرد: با راه‌اندازی فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد که بعد از ۳۰ سال با پیگیری‌های مجدانه دولت سیزدهم به سرانجام رسید، زمان سفر به تهران به حدود یک ساعت کاهش یافت و آرزوی دیرینه مردم منطقه محقق شد.

وی بیان کرد: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد بعد از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد و فرودگاه شهدای سبزوار به‌ عنوان سومین فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در خراسان رضوی با ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان در خردادماه پارسال افتتاح و از مهرماه به بهره‌برداری رسید.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اذعان کرد: شرکت هواپیمایی وارش با برقراری پروازهای منظم هفتگی در مسیر تهران ـ گناباد ـ تهران طی ۴۰ پرواز بیش از ۳۹۰۰ نفر مسافر را تاکنون جابجا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تا فاصله ۱۵۰ کیلومتری فرودگاه گناباد، ساکنین شهرستان‌های جنوب خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی از جمله گناباد، بجستان، بردسکن، خلیل‏‌آباد، قائن، فردوس، خضری و دشت بیاض، سرایان، خواف و... در زمان کمتر از ۲ ساعت می‌توانند به فرودگاه دسترسی داشته باشند، همچنین این زمان برای ساکنان شهرستان کاشمر در فاصله ۱۲۵ کیلومتری گناباد حدود ۷۵ دقیقه است.

توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در ۶ کیلومتری شمال این شهر و در حاشیه بزرگراه گناباد به تربت‌حیدریه احداث شده که دسترسی سریع و آسان و بدون بار ترافیکی یکی از مزیت‌های نسبی آن است.

وی افزود: از جمله امکانات در این فرودگاه برای مسافران، پارکینگ شبانه‌روزی و ساعتی، تاکسی درون‏‎ شهری و برون‏ شهری با قیمت مناسب، اتاق کودک -کافی شاپ و غرفه عرضه سوغاتی و صنایع دستی شهرستان است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد بیان کرد: افزایش تقاضای سفر هوایی و حمایت مردمی، شرط لازم جهت افزایش تعداد پروازها در هفته است که در صورت تحقق آن، با زیرساخت فعلی ظرفیت برقراری پروازها به‌صورت همه‌روزه در مسیرهای مختلف هوایی را دارد.

وی با بیان اینکه مسافران می‌توانند برای خرید بلیت از سایت‌‏های معتبر اقدام کنند، گفت: راه‌اندازی این فرودگاه بستر توسعه و رونق منطقه در زمینه‌های مختلف را افزایش داده است.

مرحله نخست بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی چهارم خردادماه سال گذشته با حضور رییس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. برای تکمیل و بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

فرودگاه شهدای گناباد دارای زمینی به وسعت ۲۵۰۰ هکتار و ۲۷۰۰ متر باند به عرض ۶۰ متر است و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر تا سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد و اکنون به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و  سبزوار، در منطقه جنوب خراسان رضوی فعالیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • موانع فرزندآوری باید رفع شود/ زوج‌های جوان و مجرد‌ها باید در مسیر رونق بخشی به خانواده قرار بگیرند
  • آزارهای جنسی در هالیوود + موشن گرافیک
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی
  • جشنواره تیتر ۱۳؛ نقطه عطفی در رونق نشریات دانشجویی
  • تأثیر توسعه شبکه‌ های حمل و نقل جاده‌ ای بر رونق اقتصادی ایران