Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@00:42:01 GMT

مشهد جزو سه شهر شاخص گرافیک کشور است

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۴۲۱۷۲

مشهد جزو سه شهر شاخص گرافیک کشور است

ایسنا/خراسان رضوی یک مدرس طراحی و گرافیک گفت: شاید بتوان مشهد را به عنوان یکی از سه شهر شاخص در زمینه هنر گرافیک و بِستر مناسب آن شامل صنایع چاپ، بسته‌بندی و گستره جغرافیایی ممتاز کرد.

علی عابدی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص وضعیت آموزش رشته گرافیک، اظهار کرد: همانند اغلب رشته‌های فنی آموزش گرافیک تاثیری متفاوت داشته و برای بعضی مفید و کارآمد و برای عده‌ای بیهوده بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بخش عمده آموزش در رشته گرافیک نیازمند امکانات و تجهیزات بوده است. همچنین در دو دهه اخیر تعداد زیادی مراکز آموزشی برای این هنر شکل گرفته و البته بسیاری از این تجهیزات بی‌نصیب هستند، در نتیجه آموزش‌ها تنها در لایه‌های سطحی باقی می‌مانند و این‌امر موجب بی‌رغبتی مدرسین کارآزموده و حرفه‌ای به فعالیت در مراکز آموزشی می‌شود.

عابدی در خصوص به رسمیت شناختن آموزش گرافیک در جامعه گفت: به طور معمول بازار کار اهمیت چندانی به مدرک تحصیلی طراحان گرافیک نمی‌دهد و صرفا توان اجرای طرح در اولویت است به ویژه که نکات زیباشناسی و اصولی طراحی گرافیک چندان با سلیقه عمده سفارش‌دهندگان همخوانی ندارد.

وی افزود: در حال حاضر بیش از 90 درصد محصولات گرافیک در هر حوزه‌ای از بسته‌بندی تا گرافیک‌محیطی و حتی تیزرهای تلویزیونی و غیره، کپی و یا قیچی‌خورده نمونه‌های خارجی است. در چنین وضعیتی بحث رسمیت داشتن تخصص دست‌کم از سوی سفارش دهنده داستان تلخی است.

این مدرس گرافیک افزود: آموزش دقیق، آزمون‌های سخت‌گیرانه در خروجی‌های مراکز آموزشی، جلوگیری از فعالیت افراد بدون تخصص و حتی با تخصص‌های هنری دیگر در زمینه گرافیک، تفکیک بخش‌های فعالیت گرافیک از یکدیگر از راهکارهای ارتقاء این هنر است. اگرچه اقتصاد قوی پشتوانه و ضامن شکل‌گیری و انسجام قوانین است.

عابدی در رابطه با رعایت شدن عدالت آموزش گرافیک در شهرهای مختلف کشور گفت: عدالت به هیچ وجه در زمینه آموزش این رشته در سطح کشور رعایت نشده و همیشه برخی از شهرها و مناطق کشور از آموزش‌های بهتر و با کیفیت‌تری برخوردار بوده‌اند.

وی با بیان این که گرافیک ایران در دهه 70 و 80 مسیر رو به رشدی داشت و اکنون حمایت‌ها از اساتید این رشته بسیار ضعیف است، گفت: تصور من این است که عدم دخالت نهادها به بهتر شدن این وضعیت منجر می‌شود و بهترین کاری که دولت در این زمینه می‌تواند انجام دهد، تخصیص بودجه مناسب و سپردن کار به کاردان است که این نسخه برای همه دانش‌ها جواب خواهد داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گرافيك روز جهانی گرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۴۲۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم

وضعیت معلمان باتجربه که به صورت خرید خدمت آموزشی، ۱۰ سال است در خراسان جنوبی مشغول فعالیت در موسسات طرف قرارداد با آموزش و پرورش هستند، نامطلوب است.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، طرح خرید خدمات آموزشی حدود یک دهه است که در کشور در حال اجرا شدن است.

دولت قبل در راستای جبران کمبود معلم در مناطق کم برخوردار و محروم اقدام به اجرای طرحی به نام خرید خدمات آموزشی کرد؛ در این طرح معلم مورد نیاز برای مدارس دوردست توسط شرکت‌ها و موسسات مورد تایید آموزش و پرورش از بین دانش آموختگان دانشگاه‌های مختلف انتخابات و پس از گذراندن گزینش و مراحل مختلف مورد انتظار توسط ادارات کل آموزش و پرورش با برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزشی به سرکلاس‌های درس فرستاده شدند.

این طرح حدود یک دهه است که در کشور اجرایی شده و برخی نیرو‌های جذب شده در این طرح حالا سابقه تدریس حدود یک دهه‌ای در کلاس‌های شلوغ بالای ۳۰ نفر را دارند.

معلمان با تجربه و دوره دیده‌ای که با کمترین حقوق و دستمزد و آن هم تنها ۷ ماه و نیم در یکسال تحصیلی، علاوه بر مشکلات معیشتی و عدم امنیت شغلی با پرداخت‌های نامنظم روبرو هستند که مشکلات فراوانی را برای زندگی این افراد ایجاد کرده است.

یکی از این معلمان خرید خدمات آموزشی استان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه حدود ۷ سال است که به عنوان معلم خرید خدمات آموزشی به کلاس درس می‌روم، گفت: هیچگاه حقوق اندک ما توسط موسسه به موقع واریز نشده است، به طوری که تاکنون فقط سه ماه و نیم حقوق دریافت کردیم و مایقی همچنان مانده است.

وی با اشاره به اینکه حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی حتی از قانون کارگری هم پایین‌تر است، افزود: سال‌ هاست که مسئولان و دولت‌های مختلف به ما قول و وعده جذب و تبدیل وضعیت را دادند، اما هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته و همه این وعده‌ها در حد حرف و شعار مانده است، چرا باید من معلم که با آینده سازان کشور سرکار دارم به جای دغدغه تعلیم و تربیت دغدغه کرایه منزل و معیشت داشته باشم.

این معلم خرید خدمات آموزشی با اشاره به اینکه بیشتر همکاران بنده متاهل و دارای فرزند هستند، افزود: شان و منزلت یک معلم نیست که صبح به مدرسه برود و عصر در تاکسی‌های اینترنتی و ... برای تامین معیشت کار کند، کی فرصت مطالعه و آمادگی برای کلاس درس می‌ماند؟

یکی دیگر از معلمان خرید خدمات آموزشی این استان نیز در گفتگو با دانشجو با گلایه از عدم پرداخت به موقع حقوق ها، گفت: شرکت‌های طرف قرارداد آموزش و پرورش مدارس خصوصی و یا موسسات آموزشی هستند که در تامین منابع مالی مدرسه خود مانده‌اند، این‌ها چطور می‌توانند حقوق ما را تا زمان واریز حقوق‌ها توسط وزارت که معمولا نزدیک اسفند ماه است پرداخت کنند؟

او با اشاره به اینکه چرا در آزمون‌های استخدامی به ازای سنوات خدمت معلمان خرید خدمات آموزشی هیچ امتیازی قائل نشدند، گفت: بنده که هر روز باید هم به کلاس درس بروم و هم برای تامین معیشت شغل دوم داشته باشم، بدون هیچ امتیازی باید با افرادی رقابت کنم که در خانه فرصت خواندن و مطالعه برای آزمون استخدامی دارند؟

این معلم خرید خدمات آموزشی با اشاره به اینکه واقعا از این وضعیت سخت و بغرنج خسته و کلافه شده است، اظهارداشت: همه این‌ها یک طرف مصاحبه‌های روزانه معاونین وزیر آموزش و پرورش که هر روز خبر از تعدیل نیرو‌های خرید خدمات می‌دهند ما را بیشتر آزار می‌دهد و انگیزه را از ما گرفته است.

 

به گزارش دانشجو، وضعیت معیشتی معلمان خرید خدمت آموزشی در مناطق محروم کشور، به واسطه عدم تامین اعتبار به موقع توسط این موسسات برای پرداخت حقوق، در شرایط نامطلوبی قرار دارد و نیاز به تصمیمات منطقی در خصوص تغییر وضعیت این دست از آموزگاران کشور هستیم.

دیگر خبرها

  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • معلم انسانی‌ترین و گرمترین عنصر نظام آموزشی است
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • مشکلات معلمان خرید خدمت آموزشی مناطق محروم
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد