Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک طراح گرافیک گفت: گرافیک، هنر میان رشته‌ای است و می‌توان به واسطه آن با فعالان رشته‌های کامپیوتر، اقتصاد، بازرگانی و معماری، در حوزه مارکتینگ‌ها، طراحی صنعتی و گرافیک محیطی و... ارتباط برقرار کرد.

پارسا صادقیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه یک گرافیست حرفه‌ای باید با اصول ابتدایی ارتباطات آشنایی داشته باشد، اظهار کرد: همانطور که از معادل فارسی رشته گرافیک پیداست، این رشته، رشته ارتباط تصویری است و جدا از مباحث هنری، سواد و مبانی هنری که یک طراح گرافیک باید بداند، باید با اصول ابتدایی ارتباطات آشنایی داشته باشد تا اثری که خلق می‌کند به درستی بتواند با مخاطب ارتباط برقرار کند و پیام خود را به درستی به مخاطب برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو نیاز به آموزش در این رشته حس می‌شود و اگر کسی آموزش نبیند نمی‌تواند به این رشته ورود پیدا کند.

وی افزود: امروزه افراد زیادی را می‌بینیم که به عنوان طراح گرافیک به این حوزه ورود پیدا کرده‌اند و مشغول به کار هستند؛ اما می‌توانم بگویم که خیلی از آنها طراح گرافیک نیستند و در واقع اجراکارها و یا کپی‌کارهای دیگران هستند. طراح گرافیکی که بخواهد در این حوزه به عنوان گرافیست حرفه‌ای و موفق شناخته شود، حتما باید آموزش‌هایی، هم در مباحث هنری و مبانی بصری، هم در حوزه نرم‌افزارهای مختلف و در واقع ابزار و وسایل کار خودش و هم در حوزه ارتباطات و حوزه‌های علوم انسانی دیگری که با مخاطب ارتباط دارد، ببیند.

این طراح گرافیک بیان کرد: با توجه به اینکه هر روز مباحث گرافیک گسترده‌تر می‌شود، طراح گرافیک حرفه‌ای که در بازار مشغول به کار است، دائم درحال آموزش دیدن است و باید مانند یک مهندس که دوره‌های بازآموزی دارد خودش را به‌روز نگه دارد.

صادقیان تصریح کرد: یکی از مهمترین مسیرها برای افرادی که متولی آموزش هستند، موضوع ارتقاء سرفصل‌ها و نکات آموزشی است، به‌ویژه در رشته‌های دانشگاهی که متاسفانه سرفصل‌های قدیمی را شاهد هستیم که حتی در حوزه خود به‌روز نمی‌شوند؛ بعضی از آن‌ها باید تغییر پیدا کند و مباحث جدید جایگزین آن‌ها شود و استفاده از علم روز و ادغام آن با رشته‌های دیگر نیز از موضوعات قابل اهمیت برای ارتقاء حوزه گرافیک است.

وی خاطرنشان کرد: دوستان و همکاران زیادی را دیده‌ام که در حوزه گرافیک به دنبال به‌روز کردن خود هستند و در کلاس‌ها، دوره‌ها، وبینارها و... حضور پیدا می‌کنند، اما در بین درصد زیادی از جامعه بزرگ طراحان گرافیک و به ویژه در بین طراحان آماتور، پیگیری آموزش کم است و علاقه در آنها وجود ندارد و چه آموزش از طریق آموزشگاه‌ها و رسانه‌های رسمی و چه استفاده از دوره‌های مجازی و تجربیات اشخاص دیگری که می‌توان از آن‌ها آموزش دید را در جوان‌ترها کمتر شاهد هستم.

این گرافیست در پاسخ به این سوال که آیا در حوزه گرافیک عدالت در نقاط مختلف کشور رعایت شده است، یا خیر گفت: با توجه به اینکه امروزه طراحان گرافیک دیگر مانند گذشته فقط در تهران متمرکز نیستند و طراحان خیلی خوبی در مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز داریم، می‌توان گفت که پراکندگی در مراکز استان‌ها وجود دارد که در حوزه آموزش می‌توان از آنها استفاده کرد؛ اما باز هم در بسیاری از استان‌ها هنرجویان از آموزش‌های خوبی بهره‌مند نمی‌شوند و مراکز علمی رسمی کشوری و مراکز خصوصی نیز در آنجا وجود ندارد؛ اما مشهد از این قضیه نسبتا مستثنی است چون که هم آموزشگاه‌های خوبی دارد، هم چند مجموعه دانشگاهی و هم اینکه ورکشاپ‌ها، سمینارها و جلسات خوبی توسط افراد سرشناس در مشهد به ویژه در خصوص رسانه‌های جدید در گرافیک مانند موشن‌گرافیک و طراحی رابط کاربری برگزار می‌شود.

صادقیان ابراز عقیده کرد: البته با آموزش‌هایی که در مشهد ارائه می‌شود، نمی‌توان به خلاقیت و نقطه مطلوب در این زمینه رسید به دلیل اینکه باز هم با توجه به اینکه دوره‌های آموزشی خوبی در مشهد داریم؛ اما نسبت به تهران کم هستند و متاسفانه قشر دانشجو صرفا فقط به آموزش‌های دانشگاهی اکتفا می‌کنند و برای آموزش به خارج از فضای دانشگاه مراجعه نمی‌کنند. در مجموع می‌توانم بگویم اگر این وضع ادامه پیدا کند به نقطه مطلوب نخواهیم رسید.

وی با بیان اینکه اساتید کهنسال گرافیک به دلیل عدم به‌روز شدن، کنار گذاشته شده‌اند، بیان کرد: در اوایل دهه 90 خیلی از اساتید در سیستم دانشگاهی و آموزشگاهی دیده می‌شدند که حضور پیدا می‌کردند و کلاس درس داشتند؛ اما متاسفانه به مرور زمان و به دلیل عدم سازگاری اساتید کهنسال با علم روز و پافشاری بر مباحث قدیمی کنار گذاشته شدند و به آتلیه‌ها و دفاتر شخصی خود رفتند و ما اکنون کمتر آنها را در سیستم آموزش می‌بینیم، مگر تعداد اندکی که خود را به‌روز کردند و توانسته‌اند همچنان با بدنه اصلی گرافیک ارتباط برقرار کنند.

این طراح گرافیک در رابطه با عدم استفاده دانشگاه‌ها از اساتید باتجربه و برجسته که مدرک مرتبط ندارند، اضافه کرد: یکی از نکاتی که در موضوع آموزش به خصوص آموزش عالی وجود دارد و به نظر من دانشجویان را متضرر کرده است و آموزش را عقب انداخته است، عدم استفاده از افراد با تجربه و صرفا استفاده از افرادی است که مدرک دانشگاهی دارند، باتوجه به اینکه در حوزه گرافیک خیلی از افرادی وجود دارند که طراحان گرافیک خودآموخته هستند و دائم در حال مطالعه، ارائه مقاله و وبینار هستند و بسیار حرفه‌ای هستند؛ اما چون مدرک مرتبط و دانشگاهی ندارند و هیچ‌وقت به دنبال ورود به سیستم دانشگاه نبودند برای تدریس در دانشگاه از آنها استفاده نمی‌شود و به این دلیل دانشجویان در دانشگاه‌ها با افرادی روبه‌رو می‌شوند که مدرک دانشگاهی دارند اما تجربه کاری ندارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری گرافيك طراح گرافیک حوزه گرافیک دوره ها حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۷۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229641 برچسب‌ها مدارس

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • جشن امضای «احتضار» برگزار می‌شود
  • آشنایی با چهار نامزد انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه قائمشهر، سوادکوه و جویبار
  • مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد تمدید شد
  • آشنایی با نامزدهای راه یافته به دور دوم انتخابات مجلس در زنجان و طارم
  • هیچ دانش‌آموزی نباید از تحصیل باز بماند
  • تمدید مهلت ثبت نام نخستین المپیاد آموزش هنر یزد