Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود نجابتی هنرمند طراح گرافیک و مدیر کانون «هنر شیعی» درباره واکنش سریع هنرمندان تجسمی به مسائل روز داخلی و خارجی و تولید آثار مرتبط با آن به خبرنگار مهر گفت: موضوع واکنش سریع به اتفاقات روز موضوع جدیدی نیست؛ همچنان که در یادداشت‌های شهید آوینی خواندیم که زمان انقلاب نیز این رویه بیشتر از سوی هنرمندان هنرهای تجسمی آغاز و دیوارنگاره‌ها، شعارنویسی‌ها و حتی آثاری که توسط هنرمندان حرفه‌ای خلق شد، مهر تأییدی بر این مطلب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: این موضوع به دلیل قابلیت و ظرفیتی است که رشته‌های هنرهای تجسمی و به ویژه گرافیک دارند و می‌تواند در زمان کم، پیامی را با توانایی فردی و هزینه پایین منتقل کند.

نجابتی بیان کرد: اینها، به نظر من ویژگی‌های برخی از رشته‌های هنرهای تجسمی است که برخلاف سینما و دیگر مدیوم‌های هنری که نیاز به هزینه‌های بالا برای تولید دارند، اما هنرهای تجسمی متکی به توانایی فردی است. برای مثال حسن روح‌الامین برای شهادت شهید حججی، در یک شب نقاشی دیجیتال خلق می‌کند که سریع منتشر می‌شود. معمولاً نیز این آثار بدون هیچ ابلاغ و سفارشی تهیه می‌شوند که اتفاقاً در مورد شهادت آتش نشانان ساختمان پلاسکو و سقوط هواپیمای مسافربری نیز شاهد آن بودیم.

وی اظهار کرد: اینها واقعاً واکنش هنرمندان عرصه تجسمی نسبت به مسائل است که البته گاهی سعی می‌کنیم این واکنش‌ها را جهت‌دهی و جمع‌بندی کنیم تا آرشیوی ایجاد شود.

مدیر کانون هنر شیعی به ابزارهای جدید در سرعت بخشیدن به خلق یک اثر اشاره کرد و گفت: این واکنش‌های سریع هنرمندان در رشته نقاشی نیز اتفاق می‌افتد، زمانی که با ابزار جدید هنرمند یک نقاشی دیجیتال خلق می‌کند و دیگر نیازی به رنگ روغن نیست. این اتفاق در کشورهای دیگر نیز رخ می‌دهد و منحصر به ایران نیست اما خواستم بگویم که ذات این رشته‌های هنری این است که هنرمند می‌تواند سریع به اتفاقات واکنش نشان دهد و اتفاقاً حضرت آقا نیز در دیدارشان با هنرمندان بر این مطلب صحه گذاشتند و تاکید کردند که هنرهای تجسمی و به ویژه طراحی گرافیک، زبان بین‌المللی دارند و سریع با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند.

وی درباره افزایش طرح‌های گرافیکی حول یک موضوع و اینکه آیا به این تعدد آثار نقدی وارد است یا خیر، گفت: اتفاقاً این بحثی است که ما نیز به آن قائل هستیم چراکه وقتی به یک پیام زیاد پرداخته شود ممکن است تأثیرش کمتر شود. از این جهت که سفارشی پشت اکثر این جریانات وجود ندارد و حرکت خودجوش است، نمی‌توانیم از طراحان بخواهیم در مورد یک موضوع کار نکنند اما در قالب و شکل نمایشگاهی سعی کردیم این آثار را گزیده و با انتخاب‌های سختگیرانه به نمایش بگذاریم؛ برای مثال در نمایشگاه ششمین جشنواره هنر مقاومت در بخش شهید سلیمانی، تعدادی از آثار تولیدی خودجوش را با رعایت استانداردهای لازم انتخاب کردیم تا بتوانیم این آثار را جهت دهی کنیم و به سمت گزیده و حرفه‌ای و با عیار بالا ببریم. در واقع به تولیدات مردمی نمی‌توان خرده گرفت در عوض در شکل حرفه‌ای، سعی می‌کنیم آن را مدیریت کنیم.

نجابتی در توضیح این جریان در کانون هنر شیعی نیز بیان کرد: ما در کانون هنر شیعی، شورای داوری داریم و آثاری که ارسال می‌شود با سختگیری زیاد انتخاب و روی سایت قرار داده می‌شوند؛ از بین ۴ الی ۵ هزار اثری که برای ما ارسال می‌شود شاید ۵ اثر روی سایت قرار دهیم هرچند ممکن است عده‌ای ناراضی باشند اما ما این سختگیری‌ها را به نفع جامعه هنری و هنرمندان می‌دانیم که در مقابل انتظار و توقع مخاطب نیز برآورده شود.

وی در پایان در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر درباره اینکه آیا رویه مذکور برای کارهای مناسبتی و دینی نیز صدق می‌کند، گفت: بله همینطور است حتی من در کارهای مناسبتی سختگیری بیشتری دارم چراکه این موضوع به اعتقادات مردم بر می‌گردد. از این جهت که ما سابقه درخشانی در هنر اسلامی و ایرانی داریم، نمی‌توان در این موضوع کوتاه آمد و فکر می‌کنم با توجه به پشتوانه‌ای که داریم باید سختگیری بیشتری اعمال کنیم و حداقل در رشته‌هایی چون خوشنویسی، تایپوگرافی و تصویرسازی که شاهکارهای زیادی در موزه‌های دنیا داریم، این انتظار نمی‌رود که شاهد کارهای ضعیف باشیم.

کد خبر 5165248

منبع: مهر

کلیدواژه: مسعود نجابتی شهید محسن حججی حسن روح الامین گرافیک موسیقی ایرانی تئاتر ایران فیلم سینمایی جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک جایزه سینمایی سریال ایرانی تئاتر شهر فیلم کوتاه شبکه یک سیما رادیو سلامت کارگردان تئاتر نقاشی شبکه نمایش خانگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هنرهای تجسمی هنر شیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۹۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره‌کل هنرهای تجسمی به نقل از روابط‌عمومی معاونت امور هنری، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکمی محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران را به عنوان «رییس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران» منصوب کرد.

متن این حکم انتصاب به شرح زیر است:

«جناب آقای محمد خراسانی‌زاده

مدیرکل محترم هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر

هنر سرامیک، به‌عنوان پرسابقه‌ترین بستر بروز خلاقیت بشر و به‌مثابه رسانه‌ای که اندیشه‌های ادوار مختلف تاریخی را بر دوش کشیده است، در ساختار معاصر خود، تجلی هم‌زیستی هنر و فناوری را به بهترین شکل، نمایان می‌سازد.

دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران، فرصت شایسته‌ای است برای بازخوانی و ارایه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این هنر پویا در سرزمینی که مهد هنر و تمدن بوده و نوآورانه‌ترین دستاوردهای تمدنی خود را همواره در قالب هنر سرامیک به یادگار نهاده است.

به همین منظور و با عنایت به سوابق هنری و مدیریتی، جناب‌عالی به عنوان «رییس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران» منصوب می‌شوید.

امید است در سایه توفیقات الهی و توجهات امام عصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف، با لحاظ نمودن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و با همفکری و همکاری سایر ذی‌نفعان محترم، در راهبری هرچه بهتر این دوسالانه ملی، موفق و پیروز باشید.»

کد خبر 6098165

دیگر خبرها

  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • واکنش جالب معلم عربی محمد بحرانی به خاطره ای که تعریف کرد | ویدئو
  • ۱۰۰۰ برنامه مناسبتی در دهه کرامت در اصفهان اجرا می‌شود
  • آزارهای جنسی در هالیوود + موشن گرافیک
  • سودان: امارات بیش از ۴۰۰ محموله سلاح و مهمات برای نیروهای واکنش سریع فرستاده است
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • سودان: چاد از طریق امارات به واکنش سریع کمک می‌کند
  • هنر نمایی دانش آموزان در نمایشگاه آثار دستی و تجسمی
  • نمایشگاه گرافیک رایانه ای در ایوانکی